
Hallå där Bover Gültekin, ansvarig för Huddinge IF:s herrlag sedan tre år tillbaks. Säsongspremiären spelades förra helgen, då blev det oavgjort borta mot IFK Eskilstuna. Kommande helg är det Syrianska som står för motståndet – en klubb som så sent som 2019 huserade i Superettan och som har en stor supporterskara.
– Vi går in i matchen mot Syrianska nu i helgen med bra självförtroende, säger Gültekin.

Hur var premiärmatchen?
– Vi är nöjda med prestationen men inte med resultatet. Det var lite premiärnerver, men vi förtjänade att vinna. Vi går in i matchen mot Syrianska nu i helgen med bra självförtroende. De har genomgått en stor truppförändring men de har jätteskickliga spelare. Bortamatch, Södertälje arena, alltid svårt. De har mer fans än vad vi har, men vi vill kamma hem alla tre poängen.
Hur har ni rustat inför säsongen?
– Vi fick en topp-placering förra året. Risken fanns att vi skulle tappa en hel del spelare efter förra säsongen men många spelare har valt att stanna. Vi erbjuder inte direkt de högsta lönerna, budgeten ligger på 70 000 kr, medan vissa andra klubbar har närmare en miljon. Det är en familjär miljö i klubben där vi jobbar med beteendekoder och varför man är här. Sedan har vi också bra statistik gällande att skicka vidare spelare högre upp, vilket lockar spelare. Till exempel så stannar nyckelspelaren August Kaarle ytterligare en säsong, trots anbud från flera klubbar, även från Superettan.
Femteplats i fjolårets serie. Nu har ni inlett försäsongen starkt genom att vinna gruppen i Stockholms cup. Vad har ni för ambitioner denna säsong?
– Vi vinner gruppen vilket är bra. Samtidigt har vi några prestationer vi inte är nöjda med, men målet är att vinna hela turneringen. I serien har vi, rent kvalitetsmässigt, en trupp som är redo att vinna mot alla lag i serien. Vi ska inte vara rädda för något lag!
Samtidigt har ni tampats med ett gäng tuffa skador under försäsongen. Är det för mycket fysträning eller vad beror skadorna på?
– Här vill jag pika Huddinge kommun. Vi, alla Huddinge-lag, hyr in oss på Brantbrink IP i Botkyrka kommun under försäsongen. Vi är ett division två-lag som tvingas dela plan. Det är jättetajt! Vi är mitt i säsongen nu och har en fjärdedels plan två gånger i veckan. Kommunen kanske ska investera mer i fotbollen och föreningslivet. Vi är en stor kommun och vi är en stor förening med många medlemmar. Vi kan inte ha trehundra lag på två planer.
Vid sidan om fotbollen är du verksam som konstnär. På vilka sätt inverkar konstnärskapet i fotbollen, och hur inverkar fotbollen i konsten för din del?
– Jag kan landa i konsten. Den hjälper mig att komma ned i varv, för det är hektiska dagar. Jag jobbar som lärare i Björkhaga skola i Tumba, där jag har varit i tolv år. Jag hjälper människor på skolan och sedan så kommer jag hit och hjälper spelare och organisationen här. Så jag landar i det konstnärliga. Men även som spelare var jag finurlig och “trixig” och kunde hitta kreativa lösningar genom att dribbla och så.
