fredag 31 mars 2023

Folkkära Pulsen blir Willys – väcker känslor hos Flemingsbergsborna

Läs också

I somras kom beskedet att Willys köper matbutiken Nya Pulsen i Flemingsbergs centrum. Det slutgiltiga beslutet väntas tas i mitten på januari, men allt talar för att en Willys-butik kommer att byggas. Många boende i Flemingsberg är besvikna över beslutet. 

FLEMINGSBERG. Nya Pulsen är en dagligvarubutik i Flemingsbergs centrum. Affären ägs av detaljhandelskedjan Matrebellerna och har en av de högsta omsättningarna av kedjans cirka 70 butiker med en omsättning på nästan en kvarts miljard kronor, enligt Dagligvarunytt.  

Något som kännetecknar Nya Pulsen är det låga priset på varor. Det finns ett stort utbud av matvaror och produkter som kan vara svårt att få tag på i andra matbutiker. Efter beslutet kom har det varit delade meningar kring beslutet. En person vi träffar utanför butiken som brukar handla på pulsen visste inte att det skulle stänga.

-Jag vet inte ifall jag kommer ha råd att fortsätta handla på här när Willys öppnar på grund av de stigande livsmedelspriserna, säger hon. 

Delade känslor

I Flemingsbergs lokala Facebookgrupp har en användare delat ett inlägg som uppmanar boende till protest. Inlägget har nästan 70 kommentarer. “Oj vad tråkigt att de lägger ner Pulsen” och “Allt är mycket dyrare på Willys!” är några av kommentarerna. 

Delade åsikter om att Pulsen snart blir Willys. Foto: Nora Lerneby

Många är upprörda över att den folkkära butiken ska stänga, däremot är det inte alla som tycker att ägarbytet är dåligt: “En stor förbättring!”, skriver en person. 

Mithu Roy, boende i Flemingsberg, brukar handla på Pulsen två gånger i veckan. Han tycker det är bra att Willys snart ska öppna. Däremot tycker han att den nuvarande butiken har ett bra utbud. 

-Men jag vet att Willys har bättre kvalité på sina färskvaror. 

Han tror att folk kommer ha råd även om det blir lite dyrare. 

De cirka 80 anställda på Pulsen kommer istället bli erbjudna en tjänst på Willys. En anställd berättar att det har varit många i personalen som blivit ledsna av beslutet till en början, men tror ändå att de flesta ser fram emot en förändring. 

Senaste nyheterna

Alarmerande brister på barnenheten – har IVO-anmält sig själva

Huddinge kommun har IVO-anmält sig själva efter allvarliga missförhållanden och bristande hantering av ärenden på kommunens barnenhet. I den...

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami