måndag 26 september 2022

Passtiderna fortsatt uppbokade – trots polisens åtgärder

Läs också
Hos polisen. Foto: Samuel Fryleskog

Polisen har under senare tid släppt 72 053 nya passtider i Stockholms polisregion. Men tiderna för att boka pass i Huddinge är fortsatt uppbokade ända fram till senare delen av året.

Under senaste månaderna har efterfrågan på pass i hela landet ökat betydligt i och med pandemins avklingande som i sin tur lett till en ökad lust bland människor att åka utomlands. Detta har vissa valt att utnyttja genom att boka upp i princip alla lediga passtider för att sedan sälja vidare dessa bokningar till privatpersoner. Eftersom det inte är olagligt har det varit svårt för myndigheterna att motverka massuppbokningar, förutom att helt enkelt skapa nya tider. Och det är just det Polisen i polisregion Stockholm har gjort. I polisregion Stockholm ska det ha släppts 72 053 nya passtider mellan 16 mars och 8 april.

Eftersom Huddinge motsvarar ungefär fem procent av polisregion Stockholms totala befolkning borde det under den tidigare nämnda perioden släppts ungefär 3 400 nya passtider om antalet vore proportionerligt med resten av regionen. Men hur många nya tider som verkligen släpps i Huddinge är svårt att få reda på. Nytt i Flempan har gjort upprepade försök att nå Polisen i Huddinge utan resultat. 

Försöker man boka tid för att skaffa pass i Flemingsberg befinner sig nästa lediga tid i oktober i skrivande stund, vilket är långt efter semestersäsongen när de flesta behöver passen. 

På  polisstationen i Flemingsberg runt klockan 14 på tisdagen märks trycket på passtiderna inte alls av. Det är en relativt lugn stämning och inte jättemånga människor som köar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nyheterna

Hög arbetslöshet i Botkyrka – kvinnor mer arbetslösa än män 

Arbetslösheten i Botkyrka har de senaste fem åren legat över riksnivån. Det är bland kvinnor som arbetslösheten är störst....

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami