lördag 1 oktober 2022

Flyktpoddens innehåll blir föreläsning hos Fanzingo

Läs också
Bild: Privat

Mediehuset Fanzingo i Alby erbjuder nu en gratis lärarkväll där föreläsaren Maria Björsell, med hjälp av Flyktpodden vill inspirera lärare. Maria Björsell åker runt i hela Sverige och träffar unga människor och sprider poddens samtal genom sina föreläsningar. Sophie Lönn, biträdande verksamhetschef Fanzingo, berättar för Nytt i Flempan att tanken med föreläsningen är att bidra till att minska rasismen och öka förståelsen för flyktingar som kommer till Sverige. 

Flyktpodden är producerad av Fanzingo och lyfter samtal mellan överlevare från förintelsen och andra folkmord och unga personer med erfarenhet av migration. Samtalen behandlar ämnen som flykt, förföljelse och utanförskap. Målet är att hitta gemensamma nämnare i varandras erfarenheter genom diskussioner.  

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nyheterna

Hög arbetslöshet i Botkyrka – kvinnor mer arbetslösa än män 

Arbetslösheten i Botkyrka har de senaste fem åren legat över riksnivån. Det är bland kvinnor som arbetslösheten är störst....

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami