lördag 10 juni 2023

Färre besökare på biografen efter krav på covidpass

Läs också
Besökare som visar upp sina vaccinationsbevis vid entrén till Filmstaden, Heron City Foto: Matilda Skarehag
Vaccinationsbevis är ett krav på Filmstaden Heron City sedan den första december i år. De nya reglerna har hittills lett till markant färre bokningar. Detta enligt Dilshad Talib, som arbetar på biografen i Kungens kurva. 

Den första december kom återigen nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Bland annat infördes krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus där fler än 100 personer närvarar. Arrangörerna kan också välja att istället för vaccinationsbevis begränsa antalet besökare och införa fler smittskyddsåtgärder. Filmstaden Heron City i Kungens kurva omfattas av detta då flera av deras salonger rymmer flera hundra besökare. Nytt i Flempan besöker biografen för att höra hur det har gått.

Vi har valt att istället för att begränsa antalet besökare använda oss av just vaccinpassen. Då behöver vi inte ha några andra restriktioner, säger Dilshad Talib som anställd på Filmstaden.

Talib har arbetat de senaste två dagarna när vaccinpassen varit ett krav. Han säger att de än så länge inte fått några klagomål från besökarna. Utan menar istället att det tagits emot väl.

Men vi har fått markant färre bokningar. Det har dock bara gått två dagar så vi får se hur det utvecklar sig, säger han.

Redan vid entrén måste besökarna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis. Detta kontrolleras av personalen med hjälp av en app, där QR-koden scannas. Det är inte Filmstadens egna app, utan den används av flera aktörer i Sverige berättar Talib.

Efter pandemin har vi lärt oss att ställa om snabbt och anpassa oss efter rekommendationerna som finns. Så det har ändå fungerat bra för oss hittills.

Talib berättar också att det finns fyra salonger på biografen som rymmer under 100 personer. Dessa salonger går att boka biljetter till utan vaccinationsbevis.

Senaste nyheterna

Nytt i Flempan tar paus – tillbaka i höst!

Den kurs i journalistik på Södertörns högskola där Nytt i Flempan ingår är över för denna gång. Välkommen att...

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami