fredag 30 september 2022

Tryggheten i fokus i Flemingsberg

Läs också
Polis Jan Dagquist. Foto: Linn Lindblom Pääjärvi

Onsdagen den 20 april arrangerade Huddinge kommun årets tredje trygghetsdialog, ett forum där medborgarna kan lyfta frågor som rör tryggheten i kommunen.  Fokus för onsdagens dialog var området Grantorp i Flemingsberg.

Mirjam Kyyrä och Rolf Apelqvist. Foto: Linn Lindblom Pääjärvi

Utanför Flemingsbergs centrum träffade Nytt i Flempan Mirjam Kyyrä och Rolf Apelqvist. De bor i området och tycker att det är bra med trygghetsdialogerna om ger möjlighet för medborgarna att ställa frågor. De tycker också det är bra att polisen visar sig. En av poliserna på plats var Jan Dagquist. Han reflekterade över att polisen kan bli bättre på att använda sig av media vid tillfällen som det här, för att nå ut med de bra saker som polisen gör. 

 – De här trygghetsdialogerna gör vi åtta gånger per år som en del av vårt uppdrag. Det kan vara intressant för medborgarna att veta om det. 

På plats i Flemingsbergs centrum fanns förutom polisen även trygghetsvärdar och fältassistenter från Huddinge kommun. Där fanns också en representant från MTR för att svara på frågor om kollektivtrafiken. Även det lokala bostadsbolaget Huge närvarade för att kunna svara på frågor om boendemiljön. Dessutom fanns representanter från olika politiska partier och svenska kyrkan i Flemingsberg. 

Evenemanget avslutades med en trygghetsvandring genom Grantorp och i kvarteren bakom centrum, bland annat längs Röntgenvägen, förbi Annersta och genom Gula gången. Där passade man på att uppmärksamma sådant som behövde lagas eller åtgärdas, bland annat ett trasigt räcke.

Trygghetsvandringarna ska genomföras ungefär en gång i månaden med uppehåll under sommarmånaderna. Tidigare i år har dialogerna hållits i Vårby Haga/Masmo och i Stuvsta. Nästa trygghetsdialog kommer att ha området Gladö kvarn i fokus och äga rum den 17 maj. För den som inte kan närvara finns möjligheten att fylla i en digital enkät på kommunens hemsida. Man kan också kontakta Huddinge kommuns servicecenter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nyheterna

Hög arbetslöshet i Botkyrka – kvinnor mer arbetslösa än män 

Arbetslösheten i Botkyrka har de senaste fem åren legat över riksnivån. Det är bland kvinnor som arbetslösheten är störst....

Läs också...

Close Bitnami banner
Bitnami